Teambuilding in het zadel 3 - De 'ik' in teamwerk: draag jouw steentje bij

Net zo’n goede leider worden voor je paard in het zadel als op de grond, veel mensen vinden dit echt heel erg moeilijk!

In het grondwerk gebruiken we onze lichaamstaal om de voeten van ons paard te bewegen en zo communicatie en partnerschap te krijgen.

Maar hoe doe je dat in het zadel?

Ook in het zadel is het namelijk heel erg belangrijk de voeten van je paard te kunnen bewegen (veiligheid!) en een duidelijke communicatie op te bouwen met je paard. Zo ben je al een heel eind op weg naar écht teamwerk!

Omdat dit natuurlijk weer een onwijs breed onderwerp is maak ik hier weer een kleine serie van. In 3 blogs geef ik jullie graag een aantal (video)tips om meer vertrouwen, veiligheid en teamwork in het zadel te krijgen!

 

In deze derde blog wil ik het hebben over het zijn van een goede teampartner in het zadel.

Jij bent hierin namelijk een belangrijke schakel, net zo belangrijk als je paard! Je kunt niet verwachten van je paard dat hij dingen doet die jij niet kan. Daarom doe ik altijd graag balansoefeningen, om te leren in harmonie met het paard te kunnen bewegen. Alleen dan kun je namelijk duidelijke hulpen geven in het zadel en stoor je je paard niet. Als jij het paard in de weg zit, belemmert dit niet alleen de veiligheid maar het kan ook zeker zorgen voor fysiek en mentaal ongemak en irritatie bij het paard. Je bent onduidelijk in je communicatie op dat moment en kan je paard geen goed leiderschap of ondersteuning bieden.

Balansoefeningen

In de video hieronder laat ik een aantal leuke balansoefeningen zien, zowel op de grond als in het zadel. Probeer het zelf en have fun! Let op! Doe dit alleen onder deskundige begeleiding!

 

+ Bonustip!

Maak het leuk voor je paard! Doe voorzichtig met het indoen van het bit als je met bit rijdt, en singel altijd heel rustig gaatje voor gaatje aan. Doe de singel en neusriem een gaatje losser als je klaar bent. Koel je paard als het warm is, of misschien geef je hem wel een eenvoudige, lekkere hals- en rugmassage? Je zal versteld staan wat een groot verschil deze kleine ‘mindfulle’ dingetjes kunnen maken!

 

Hiermee zijn we aan het eind gekomen van deze serie over teamwork in het zadel. Ik ben heel benieuwd hoe je het vond! Hoe lukken de zitoefeningen uit de laatste video? Laat het me weten, en deel deze blogs als je ze nuttig vond!

And remember to enjoy the ride!

- Jeannette -


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.