Foto: Equitive Media

Beter met Balkjes

Breng de fun terug in je training met deze online cursus boordevol inspiratie voor balkjesoefeningen om je paard mentaal en fysiek beter te trainen!

Training met balkjes… waarschijnlijk weet je al dat het een mooie toevoeging aan je training kan zijn. Maar vraagt je je af waar je dan moet beginnen? Hoe bouw je de oefeningen op en wat train je nou precies?

 

Of je nou een recreatieruiter bent, of heel fanatiek bent in een bepaalde wedstrijdsport, trainingen met balkjes bieden heel veel voordelen voor elk paard en ruiter. En er is zoveel meer wat je met balkjes kan doen dan alleen in een rechte lijn over 4 balkjes draven!

Precies dat wil ik je graag allemaal leren in deze online cursus!

Beter met Balkjes

€ 49,95

Beter met Balkjes

€ 49,95

Beter met Balkjes: dé online cursus voor mentale en fysieke training van je paard met balkjeswerk!

Foto: Equitive Media

Wil jij ook...

 

Meer fun in je training? En wil jij paard fris en gemotiveerd houden in jullie training samen? Leer meer over de enorme fysieke en mentale voordelen die oefeningen met balkjes kunnen bieden en krijg bovendien bakken vol inspiratie om je paard meer afwisseling te kunnen bieden. Met deze online cursus leer je hoe je op een laagdrempelige manier heel makkelijk zelf aan de slag kunnen om te gaan beginnen met balkjeswerk.

 

Of misschien heb je wel een jong paard en wil je die natuurlijke nieuwsgierigheid triggeren die zo goed is voor het reguleren van het zenuwstelsel van je jonge paard? En bovendien je jonge paard op een verantwoorde manier meer kunnen leren over lichaamsgebruik, proprioceptie en balans om hem later te helpen bij het inrijdproces?

 

Naast de online cursus boordevol video's krijg je bovendien ook toegang tot de community met gelijkgestemden om samen fun met balkjes te delen!

 

Zowel aan de hand als onder het zadel!

 

De online cursus is opgebouwd in 2 modules:

Module grondwerk

 

 • Leer je jonge of onervaren paard eerst vanaf de grond op een veilige en verantwoorde manier vertrouwd te raken met het werken over balkjes.
 • Om je revaliderende paard (altijd in overleg met je dierenarts en therapeuten natuurlijk!) te ondersteunen in de revalidatie.
 • Of simpelweg als afwisseling op de dagen dat je niet wil of kan rijden!

Module rijden

 

 • Gaan de balkjesoefeningen aan de hand goed? Dan is het tijd om op te gaan zadelen!
 • Rijoefeningen over balkjes voor alle niveau's, en natuurlijk weer boordevol duidelijke diagrammen en video's zodat je het makkelijk zelf neer kan leggen.
 • Geschikt voor iedereen! Of je nu western-, spring-, dressuur- of recreatieruiter bent! Met deze oefeningen kun jij je training in de bak leuk en afwisselend maken voor je paard! 

 

Foto: Equitive Media

Opbouw in 3 levels

Beide modules bestaan uit 3 levels van oefeningen. Je kan dus altijd op alle niveau's meedoen met je paard!

 

Level 1

 •  Om je paard rustig en op een veilige en verantwoorde manier vertrouwd te maken met de balkjes. Bijvoorbeeld voor (jonge) paarden die nog niet zoveel ervaring hebben met balkjeswerk; of als warming up fase voor meer ervaren paarden.

 

Level 2

 • In deze oefeningen gaan we al meer in op de trainingstechnische aspecten van het werken met balkjes, zoals proprioceptie, lichaamsgebruik, aanpassingsvermogen, ritme en schoudercontrole.

 

Level 3

 •  In Level 3 gaan we de oefeningen samenvoegen en achter elkaar schakelen om nog een leukere uitdaging te creeren als level 1 en 2 goed gaan!

Ook altijd op zoek naar inspiratie voor meer afwisseling in je training met je paard?

Voor wie is deze cursus allemaal?

 

 • Voor ruiters en paarden van alle niveau's! De opbouw in 3 levels zorgt dat je altijd op jouw niveau kan beginnen.
 •  Voor alle disciplines! Of je nu western-, spring-, dressuur- of recreatieruiter bent! Met deze oefeningen kun jij je training in de bak leuk en afwisselend maken voor je paard.
 • Ook als je niet over een hele springtuin aan materialen beschikt, Met 4 tot 8 balkjes kun je al zoveel!
 • Je hebt een revaliderend paard dat je (altijd in overleg met je dierenarts en therapeuten natuurlijk!) wil ondersteunen in de revalidatie.

 

Jonge paarden

 

 • Als je je jonge paard vanaf de grond op een veilige en verantwoorde manier meer wil kunnen leren over lichaamsgebruik, proprioceptie en balans om hem later te helpen bij het inrijdproces.
 • Je wil die natuurlijke nieuwsgierigheid stimuleren die zo goed is voor de regulatie van het zenuwstelsel van je jonge paard.

 

Join the community!

 

Naast de online cursus kun je bovendien ook deel uitmaken van de Beter met Balkjes community! Je krijgt toegang tot de besloten Facebookgroep, waar je mee kan doen aan maandelijkse challenges en filmpjes kan insturen waarvan ik er iedere maand 3 uitgebreide feedback zal geven!

Livedagen

 

Tijdens de live Inspiratiedagen door het hele land kun je tenslotte ook inspiratie opdoen samen met enthousiaste gelijkgestemden tijdens praktische Inspiratiedagen door het hele land! Houd de Facebookgroep in de gaten voor de data!

Reviews

Balkjeswerk heeft zoveel fysieke voordelen!

 

 • Het crosstraining principe: voorkom blessures door té eenzijdige belasting in de training van je paard tegen te gaan en veel afwisseling in je training te brengen
 • Proprioceptie: door het juiste gebruik van de balkjes wordt je paard zich steeds meer bewust van waar hij zijn voeten plaatst en hoe hij zijn lichaam gebruikt.
 • Een extra uitdaging voor de coordinatie, het lichaamsbewustzijn, de balans en de rechtgerichtheid van je paard; allemaal heel belangrijk om je paard biomechanisch fijn en gezond te kunnen trainen.

 

En dan hebben we het nog niet eens over mentaal!

 

Balkjeswerk biedt mentale stimulatie: door heel veel afwisseling te kunnen geven in de verschillende balkjesoefeningen maak je als het ware steeds een nieuw puzzeltje voor je paard. Dit stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid en probleemoplossend vermogen van je paard. Het houdt je paard mentaal fris en blij.

En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat het paard in zijn hersens ondersteund wordt in het reguleren van zijn zenuwstelsel naar rust en ontspanning!

Wie is Jeannette?

 

Hoi! Ik ben Jeannette, Instructeur Paard&Gedrag van E-quine.com. In mijn werk met (jonge) paarden die allerlei verschillende soorten signaalgedrag laten zien, maar ook in de reguliere training, merkte ik hoe veel baat paarden in allerlei verschillende situaties zowel mentaal als fysiek kunnen hebben bij het werken met balkjes. Uit mijn ervaring in de westernsport en mijn studie bij Equinestudies heb ik een schatkoffer vol met leuke, creatieve en uitdagende oefeningen met balkjes waar je eindeloos mee kan blijven varieren. Die heb ik nu gebundeld in deze online cursus, zodat jij bovendien verantwoord, onderbouwd en veilig aan de slag kan met balkjesoefeningen om jouw paard mentaal en fysiek te ondersteunen!

Foto: DaKo Fotografie

Beter met Balkjes

€ 49,95

Beter met Balkjes

€ 49,95

Beter met Balkjes: dé online cursus voor mentale en fysieke training van je paard met balkjeswerk!