Versatility betekent veelzijdigheid. Ik houd namelijk ontzettend van uitdaging en van veel verschillende dingen doen met je paard! Denk bijvoorbeeld aan de paarden van de bereden politie of de paarden die op de grote ranches in Amerika het vee drijven. Ik zie daarin een ideale paardenpartner, die zijn hoef nergens voor om draait en samen met mij het avontuur aangaat! Het zijn voorbeelden die duidelijk laten zien wat er allemaal mogelijk is in de relatie met het paard.

 

Dit inspireert mij om mensen en hun paarden te begeleiden in hun eigen avontuur, om hun gedroomde relatie met hun eigen paard op te bouwen, waarbij de veiligheid en kennis over het gedrag van het paard altijd voorop staan. Onze communicatie met het paard en zijn leerproces hebben mij altijd gefascineerd. Mijn passie is dan ook het helpen van paarden en eigenaren die bepaalde gedragsuitdagingen tegenkomen met hun paard en het paard graag beter leren begrijpen om van daaruit beter te kunnen communiceren, evenals eigenaren die hun jonge paard graag een goede start gunnen om samen die sterke band op te bouwen.

 

Na mijn opleiding als western instructeur aan NHB Deurne heb ik enkele jaren als stalruiter gewerkt op het trainingscentrum van Annemarie van der Toorn. Hier kwam ik alle mogelijke soorten en maten paarden tegen, van KWPN'ers tot IJslanders en van Engelse Volbloeden tot Quarterhorses. En al die verschillende paarden hadden al even zoveel verschillende uitdagingen!

 

Behalve dat ik deze afwisseling in het werk geweldig vond, heb ik hier natuurlijk ook enorm veel van geleerd en een berg aan ervaring opgedaan. Ik ben hierna verder gegaan als Instructeur Paard & Gedrag bij E-quine.com, en ik help zowel paarden op locatie als dat ik als docent verbonden ben aan de opleiding. Omdat één van de motto's van E-quine.com is dat je nooit uitgeleerd ben, blijft ik mijzelf verdiepen en bijleren over het wezen paard, zijn natuurlijke gedrag, trainingsleer en communicatie, en blijf ik nieuwe paardenavonturen aangaan!

 

Herken jij je in een van deze situaties? Heb je bijvoorbeeld een paard met een (gedrags)uitdaging en wil je hem graag beter leren begrijpen of wil je jouw jonge paard graag een goede start gunnen en samen een sterke relatie opbouwen? Neem dan contact op!

 

 

 

ORUN/KHNS Instructeur Paard & Gedrag (E-quine.com)

 

Gecertificeerd ‘Fit&Veilig’ instructeurruiterfitness en valtraining van VeiligheidNL en het ATC, ondersteund door StichtingVeilige Paardensport.

 

Gecertificeerd Instructeur Westernsport NHB Deurne.