Monique en TJ

"Leuke inspirerende les krijg ik altijd van jou!

Ik heb nu een tijdje les van Jeannette en in korte tijd hebben we veel gedaan met balkjes. Dit was nieuw voor mij maar een verassend leuke afwisseling. Mijn paardje en ik moesten erg wennen maar het gaat al steeds beter. Jeannette blijft veel afwisselen waardoor we er steeds meer vertrouwd mee raken. Haar inspiratieboek Pole Party is echt tof en er staan veel creatieve oefeningen  in, superleuk en leerzaam om te doen."

Lajla en Ivara

"Jeannette heeft mij nu al een aantal keer geholpen met mijn nieuw gekochte paard. Het is een zeer sensibele (vos)merrie die erg wakker is. Doordat ze nu op een ‘juiste’ manier getraind wordt door Jeannette merk ik in een paar weken al een duidelijk verschil hoe ze met stress/nieuwe dingen omgaat. Ze kan veel sneller ontspannen en minder heftig reageren. Dus ik raad Jeannette zeker aan als je tegen gedragsuitdagingen aanloopt met je paard!!!"

Elze en Norma Jean

"Pauline en Jeannette helpen mij bij het zadelmak maken van mijn merrie. Pauline hielp mij al en samen hebben wij een goede basis kunnen leggen voor de eerste keer een ruiter. Die ruiter was Jeannette. Samen met Pauline heeft zij mijn merrie begeleid en klaar gemaakt. Van hangen, tot opstappen en rondjes stappen: zij zijn enorm op elkaar ingespeeld en hebben er echt voor gezorgd dat er helemaal geen stress was, dat ook mijn merrie op zichzelf durfde te vertrouwen en dat het dus een topervaring was! Super kundige vrouwen, fijne humor en allebei heel nuchter! Een enorme aanrader voor iedereen die zich afvraagt of 'het allemaal ook anders kan'."

 

Hoeve Klein Haneveld

"Wij hebben twee super leuke en leerzame valtrainingen gehad van Jeannette deze zomer. Heel veel van geleerd en het was vooral ook heel erg leuk!"

Jessica en Magic

"Sinds augustus 2019 heb ik een geweldige lieve pony, Mountainhare Magic’s Black Pearl, oftewel Magic.

Ze was 6 jaar oud en nog erg groen. Hoewel ik al veel langer paard rijd, vond ik de overgang naar haar best moeilijk. Zij snapte niet wat ik wilde en ik snapte niet wat zij wilde. Dat botste natuurlijk waardoor mijn zelfvertrouwen en mijn vertrouwen in haar naar beneden kelderde. Ook zij zag mij niet als haar leider, die haar de moed gaf om bepaalde dingen te doen die zij spannend vond.

In 2013 heeft Jeannette mij al eens geholpen met een andere pony; ik was toen nog echt heel jong. We hebben weer contact opgenomen met Jeannette en dat was de beste zet die we konden nemen.

Omdat ik voor mijn opleiding ging verhuizen en mijn pony mee zou nemen, hadden we niet echt heel veel tijd, maar in een relatief korte tijd, hebben Magic en ik elkaar helemaal gevonden. We zijn nu, na twee jaar, eindelijk een combinatie. En dat voelt ontzettend goed! Het geduld en de rust van Jeannette op ons beide, was precies wat we nodig hadden. Zij heeft mij geleerd om naar Magic te luisteren en haar signalen op te pikken. We nemen de geleerde lessen met ons mee en gaan vol goede moed samen verder!"

Liesbeth, Marian en Luke

"Wij zijn heel blij met de trainingen van Jeannette bij ons op locatie! Ze biedt Luke een zachte, maar duidelijke hand. Het is superleuk Luke stapsgewijs, onder begeleiding van Jeannette, kennis te laten maken met steeds weer nieuwe dingen. We zien hem samen zo heel relaxed groeien tot een leuk bomproof men- en rijpaard."

Anita en Levi

Deze reactie is van Anita die, toen ze contact met mij opnam, haar paard nauwelijks uit het weiland durfde te halen. Ze wilde er graag aan werken om op hem naar haar eigen bruiloft te rijden. Zoals je op de foto ziet is dat gelukt!

"Toen ik Jeannette schreef begin januari waren Levi en ik alles behalve een combinatie. Sterker nog, we konden nog nauwelijks samenwerken. Ik durfde hem niet meer uit de wei te halen omdat ik geen leider was in zijn ogen en dus ook geen duidelijke grenzen stelde. Even in het heel kort voorgesteld:  Levi is inmiddels vier jaar en een behoorlijke forse Tinker ruin (die zich daar ook van bewust is). Levi steigerde bijna bij alles, brak los, draaide zijn kont toe, haalde me in of bokte. Hij reageerde niet op hulpen of correcties en ging als het ware “ de strijd aan” voor mijn gevoel. Ik had Levi op dat moment in de verkoop staan omdat ik dacht er niet meer uit te komen. Wat ben ik blij dat ik toch Jeannette gemaild heb. We hebben een proefles afgesproken en zijn opnieuw begonnen met grondwerk, grenzen stellen en daardoor dus ook het leiderschap verbeteren. We gingen met sprongen vooruit en hebben juist alle moeilijkere situaties opgezocht. Daarna volgde een korte periode met een kleine dip, met name als ik er weer alleen voor stond. Na een goed gesprek met Jeannette zijn we vol gas gegaan want het was voornamelijk mijn onzekerheid. Dat is tevens ook zo belangrijk Jeannette traint niet alleen het paard maar ook de ruiter. Na een paar lessen grondwerk en schrik-en obstakeltraining zat ik alweer op Levi. Mijn onzekerheid wordt beetje bij beetje zekerheid en sinds een aantal maanden voelt het alsof Levi en ik weer bergopwaarts gaan. De laatste twee lessen zijn helemaal een grote doorbraak geweest: we hebben buiten gereden! Dat is het uiteindelijke doel en dat doel is eindelijk weer in zicht. Levi blijft een jong paard en soms een enorme grappenmaker maar nu kan ik weer lachen met mijn lolbroek! We leren nu samen en gaan samen vooruit. En dat in zo’n korte tijd!"

Jade en Bailey

"Jeannette heeft me meerdere keren super geholpen! Mijn paard uit Ierland was kopschuw en na een sessie van Jeannette kon ik zelf verder oefenen en haar uiteindelijk aaien. Ook kon ik haar niet afspuiten en was ze niet bij braaf bij de hoefsmid maar Jeannette heeft me steeds heel goed geholpen en binnen een paar sessies was alles weer mogelijk. Super blij met alle hulp en zou haar zeker weer inschakelen als het nodig is!"