[MINDCHAT] Even iets heel anders...

De meesten van jullie kennen mij als paardentrainer (wat ik overigens echt meer zie als een levensweg dan een beroep). Diegenen die mij al langer volgen weten misschien ook dat ik mij de laatste tijd ook steeds meer ben gaan interesseren in mindset en de ‘menselijke’ component van de ‘horsemanship driehoek’ paard-ruiter/trainer- en omgevingsfactoren (zie ook mijn blog over de Horsemanship Driehoek). Als je een goede paardenvrouw wil zijn, ben je dus ook constant bezig jezelf te ontwikkelen.

Lees meer »

Monsterblog - Crosstraining!

In de moderne sportwereld hoor je veel over crosstraining. Simpelweg houdt dit in dat je eenzijdige belasting en alle risico’s op blessures die dit met zich meebrengt tegengaat door veel afwisselende dingen te doen in je training. In onze training met onze paarden kunnen we dit ook zeker toepassen! Fysiek helpt dit dus om te eenzijdige belasting en blessures te voorkomen, maar mentaal heeft het ook veel voordelen!

Lees meer »

De Horsemanship Driehoek

In het trainen van paarden merk ik dat ik steeds meer geïnteresseerd ben en neig naar wat je een holistische kijk zou kunnen noemen. Ik wil jullie daarom vandaag graag meenemen in de ‘horsemanship driehoek’ die ik daarvoor steeds vaker gebruik ter illustratie.😊

Lees meer »

Monsterblog! - Het C-woord

Je hoort er tegenwoordig heel veel over (en ook ik heb ik er in voorgaande blogs al wel eens over gehad): connectie met je paard. Maar wat is dat nou precies en hoe kun je het opbouwen? In drie blogs wil ik jullie graag meenemen in ‘connectie’ en wat het betekend.

Lees meer »

Just Breathe

Ik heb al vaker over ademhalingsoefeningen geschreven, en hun nut in paardentraining. Ik haal er zelf echt zo ontzettend veel uit, en daarom wilde ik jullie nu een paar wat meer praktische tips meegeven voor als jij ook meer je ademhaling wil gaan gebruiken om je paard en je training te helpen!

Lees meer »