De relatierekening

Zoals ik in mijn vorige blog al even aangaf, is er een heel interessant topic waar ik de laatste tijd zelf veel mee bezig ben en wat ik ook graag met jullie wil delen: voordat een paard een ‘happy athlete’ kan zijn; happy kan zijn in zijn werk met ons dus, moet hij eerst simpelweg ‘happy’ zijn.

Lees meer »

Telling perfectionism to buck off!

Zoals ik in mijn vorige blog (‘It’s the journey that counts’) al even aanhaalde, is het niet het doel wat telt, maar de weg daarnaartoe. Jezelf blindstaren op het doel wat je misschien voor ogen hebt met je (nieuwe) paard opent de deur naar negatieve druk, stress, teleurstelling en perfectionisme.

Lees meer »

It's the journey that counts

Het is niet het doel wat telt, maar de weg ernaartoe. Misschien wil je wel heel graag Grand Prix starten met je paard, of samen een meerdaagse trektocht rijden; maar jezelf blindstaren op dat einddoel wat je jezelf had voorgesteld is nooit een goed idee. Het opent de deur naar negatieve druk, stress, angst en teleurstelling (meer hierover en over perfectionisme in een volgend blog).

Lees meer »

Putting the horse first

Voor veel horsemen en trainers is dit absoluut nummer 1. Ze werken hun hele carrière – en misschien wel leven? –om door de ogen van het paard te kunnen kijken om het paard te kunnen geven wat die nodig heeft. Om die reden is het dus ook een onderwerp wat mij dicht aan het hart licht. Maar wat betekend het nu eigenlijk om het paard op de eerste plek te zetten?

Lees meer »