Mentale & Fysieke trainingen voor de ruiter: Balans &Rider Safety

Je kunt niet altijd voorkomen dat je een keer valt. Door te leren wat je moet doen als je onverhoopt wél een keer dreigt te vallen, zal je merken dat je vertrouwen in het zadel zal toenemen. Het gevoel van de controle kwijt zijn is precies het punt wat zoveel angst kan oproepen. Door gerichte Rider Safety training te doen voel je jezelf minder 'hulpeloos' omdat je weet dat je tools in je toolbox hebt om te kunnen blijven handelen.

 

Belangrijke disclaimer!! Betekend Rider Safety training dat je jezelf daarna nooit meer zal blesseren tijdens een val? Nee, zeker niet. Paarden blijven dieren en er blijft altijd een risico dat er iets onverwachts kan gebeuren. Maar je leert wel tools om jezelf zo veilig mogelijk te houden, en daardoor zal je merken dat je vertrouwen in het zadel een boost krijgt en dat vertrouwen breng je natuurlijk ook weer over op je paard!

 

Er zijn mogelijkheden voor clinics/workshops voor maneges/verenigingen en individuele ruiters. De Rider Safety trainingen worden gegegeven in kleine groepen en zijn geschikt voor iedereen vanaf de leeftijd van ong. 16 jaar (lage intensiteit).

Rider Safety training specifiek samengesteld voor ruiters, gegeven door een gecertificeerd ‘Fit & Veilig’ instructeur valtraining van Stichting VeiligheidNL en ondersteund door Stichting Veilige Paardensport.

Vraag naar de mogelijkheden!

Kijk voor een impressie van een valtraining op mijn YouTube kanaal

 

Als je net als ik ook enthousiast bent over mentale zowel als fysieke training, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over de invloed van onze eigen mindset! Wil jij dit Inspiratieboek Het ABC van de Horseman's Mindset graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!!

Ook geef ik balanstraining

Een gebalanceerde zit is de basis van een goede communicatie met je paard vanuit het zadel. Zonder een gebalanceerde, onafhankelijke zit kun je je paard geen duidelijke hulpen geven.

In balans zitten betekent dat je altijd goed met je paard mee kan bewegen, ook als die eens een gekke sprong maakt, wat jouw vertrouwen en de veiligheid ook weer ten goede komt!

Het is tegenwoordig gelukkig een steeds meer bevestigd principe geworden dat jij zelf net zo fit moet zijn als je ook van je paard verwacht.

 

Wil jij dus een keertje aan de slag met leuke, uitdagende balansoefeningen? Neem dan contact met me op!

Wil je eens zien hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan dit filmpje op mijn YouTube kanaal.