Jonge paarden ambassadeur

Wat wil jij je jonge paard meegeven voor de rest van zijn leven?

 

Het begeleiden van jonge paarden en hun eigenaars in de start van hun carriere is één van mijn absoluut favoriete dingen om te doen. Jonge paarden zijn vaak zó open en nieuwsgierig, en geven ons zó veel.

 

Ik heb onwijs veel geleerd van mijn tijd als stalruiter op het trainingscentrum van Annemarie van der Toorn, waar ik het voorrecht heb gehad te mogen werken met (jonge) paarden van alle mogelijke rassen, types en maten, en neem deze schatkist nu mee in het begeleiden van jonge paarden en hun eigenaars in het beleren/zadelmak maken aan huis.

 

Basis fundaments- trajecten voor jonge paarden aan huis/op locatie van de eigenaar zijn dus één (en misschien wel de belangrijkste) van de drie pilaren van Versatility Horsemanship.

 

In deze basis fundaments- trajecten focus ik me volledig op het jonge paard een fundament meegeven voor de rest van zijn leven. Dit begint dus al met het opbouwen van (tweebaans!) communicatie op de grond, stresshantering en het opbouwen van vertrouwen in een ruiter.

 

Het paard bepaald hierbij, ieder paard is een uniek individu en ik kijk altijd naar wat ieder paard nodig heeft. Wat vertellen wij het paard, en wat vertelt het paard ons?

 

Wil jij je jonge paard dus echt een plezier doen, investeer dan in een solide fundament waar het paard de rest van zijn leven profijt van zal hebben. Zonder gaten in de training, en met het paard op de eerste plaats.

 

Wat wil jij je jonge paard dus meegeven voor de rest van zijn leven?

 

 

Klik voor meer inspiratie op mijn YouTube kanaal!