Rider Safety & balans training: boost je vertrouwen en veiligheid!

Je kunt niet altijd voorkomen dat je een keer valt. Door te leren wat je moet doen als je onverhoopt wél een keer dreigt te vallen, zal je merken dat je vertrouwen in het zadel zal toenemen. Het gevoel van de controle kwijt zijn is precies het punt wat zoveel angst kan oproepen. Door gerichte Rider Safety training te doen voel je jezelf minder 'hulpeloos' omdat je weet dat je tools in je toolbox hebt om te kunnen blijven handelen.

 

Belangrijke disclaimer!! Betekend Rider Safety training dat je jezelf daarna nooit meer zal blesseren tijdens een val? Nee, zeker niet. Paarden blijven dieren en er blijft altijd een risico dat er iets onverwachts kan gebeuren. Maar je leert wel tools om jezelf zo veilig mogelijk te houden, en daardoor zal je merken dat je vertrouwen in het zadel een boost krijgt en dat vertrouwen breng je natuurlijk ook weer over op je paard!

 

Er zijn mogelijkheden voor clinics/workshops voor maneges/verenigingen en individuele ruiters. De Rider Safety trainingen worden gegegeven in kleine groepen en zijn geschikt voor iedereen vanaf de leeftijd van ong. 16 jaar (lage intensiteit).

Rider Safety training specifiek samengesteld voor ruiters, gegeven door een gecertificeerd ‘Fit & Veilig’ instructeur valtraining van Stichting VeiligheidNL en ondersteund door Stichting Veilige Paardensport.

Vraag naar de mogelijkheden!

Kijk voor een impressie van een valtraining op mijn YouTube kanaal!

Ook geef ik balanstraining

Een gebalanceerde zit is de basis van een goede communicatie met je paard vanuit het zadel. Zonder een gebalanceerde, onafhankelijke zit kun je je paard geen duidelijke hulpen geven.

In balans zitten betekent dat je altijd goed met je paard mee kan bewegen, ook als die eens een gekke sprong maakt, wat jouw vertrouwen en de veiligheid ook weer ten goede komt!

Het is tegenwoordig gelukkig een steeds meer bevestigd principe geworden dat jij zelf net zo fit moet zijn als je ook van je paard verwacht.

 

Wil jij dus een keertje aan de slag met leuke, uitdagende balansoefeningen? Neem dan contact met me op!

Wil je eens zien hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan dit filmpje op mijn YouTube kanaal.


«   »