Grondwerk: de basis van alles...

Met grondwerk begin je de wederzijdse communicatie met je paard op te bouwen.

 

Paarden communiceren non-verbaal, met lichaamstaal. Met grondwerk kun jij ook leren op deze manier met houding en lichaamstaal te communiceren en een connectie op te bouwen met je paard.

In de wereld van het paard geldt: wie beweegt, bepaalt. De ‘kudde’ heeft een duidelijke leider nodig voordat het paard zich veilig kan voelen. Door grondwerk vergroot je dus het vertrouwen van je paard in jou als stabiele leider, en daarmee de veiligheid van jullie allebei!

 

Door grondwerk;

- Vergroot je het vertrouwen van je paard in jou als stabiele leider

- Vergroot je de veiligheid van jullie allebei

- Begin je communicatie en connectie op te bouwen, wat zal werken in alles van het longeren tot het rijden en noem maar op

- Maak je het mogelijk voor de dierenarts, tandarts, hoefsmid en andere therapeuten om jouw paard veilig en nauwkeurig te behandelen (niet geheel onbelangrijk!)

- Is de start van het beleren van het jonge paard

 

Kijk voor meer inspiratie ook eens op mijn YouTube kanaal!

 

Als je dit gelezen hebt en enthousiast geworden bent over grondwerk, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over het werken met balkjes! Wil jij dit Inspiratieboek Pole Party graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!

 

Wil jij ook een goede basis met je paard? Neem contact op voor de mogelijkheden!