Jonge paarden starten op locatie

Wil jij je paard ook graag een goede start geven van zijn carrière onder het zadel? Maar wil je hem liever niet ergens intern in training brengen, bijvoorbeeld omdat je zelf graag deel wil zijn van het proces?

 

In vier modules (Grondwerk & communicatie, Mentale training & stresshantering, Voorbereiding op de eerste ruiter en Rijden) nemen we jou en je paard mee in de complete reis van het starten van een jong paard. Hierbij staan veiligheid en vertrouwen steeds centraal, zodat jij en je jonge paard een solide fundament meekrijgen waar jullie altijd profijt van zullen hebben!

 

Grondwerk & communicatie

Grondwerk is de basis van alles. Met grondwerk begin je door lichaamstaal communicatie en een connectie op te bouwen met je paard. Door grondwerk vergroot je het vertrouwen van je paard in jou als stabiele leider, en daarmee dus de veiligheid van jullie allebei!

 

Mentale training & stresshantering

Ieder paard maakt wel eens stress mee, het hoort bij het leven en kan ook iets heel positiefs zijn. Door mentale training kun je het paard leren om te gaan met deze stress. Dit vergoot ook weer jullie veiligheid op het moment dat de ruiter wordt geintroduceerd.

 

Voorbereiding op eerste ruiter

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat er geen gaten ontstaan in het fundament wat je het jonge paard wil meegeven. Je wil namelijk zo graag dat de eerste ervaring van het paard met een ruiter een positieve is.

 

Rijden

De laatste module is het rijden, en het moment dat jij als eigenaar zelf verder gaat.

 

Wil jij je paard ook een goede start geven? Neem dan contact op met ons!

 

Klik voor meer inspiratie op mijn YouTube kanaal!