[MINDCHAT] Welke verhalen vertel jij jezelf?

De meesten van jullie kennen mij als paardentrainer (wat ik overigens echt meer zie als een levensweg dan een beroep). Diegenen die mij al langer volgen weten misschien ook dat ik mij de laatste tijd ook steeds meer ben gaan interesseren in mindset en de ‘menselijke’ component van de ‘horsemanship driehoek’ paard-ruiter/trainer- en omgevingsfactoren (zie ook mijn blog over de Horsemanship Driehoek). Als je een goede paardenvrouw wil zijn, ben je dus ook constant bezig jezelf te ontwikkelen.

 

Ik besef me steeds meer dan horsemanship veel meer een levenspad is dan een beroep, en alles wat ik geleerd heb (en nog steeds aan het leren ben! Want je bent écht nooit uitgeleerd) van mijn werk met de paarden, maar ook uit sport en life in general wil ik graag met jullie delen in dit specifiek MINDCHAT – ja je leest het goed; niet mindset maar MINDCHAT – blog op mijn website!

Niet specifiek gericht op paarden, dus op het eerste oog lijkt dit misschien iets heel anders… maar misschien toch ook weer niet!😉

 

Als je net als ik ook enthousiast bent over mentale zowel als fysieke training, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over de invloed van onze eigen mindset! Wil jij dit Inspiratieboek Het ABC van de Horseman's Mindset graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!!

Verhalen zijn ontzettend krachtig en vertellen vaak een hoop over de manier waarop wij de wereld zien. De laatste tijd leer ik steeds meer over wat een grote invloed verhalen op ons kunnen hebben, in de training met onze paarden en in het leven in het algemeen!

Denk allereerst maar eens even terug aan vroeger: welke sprookjes, boeken of films vond jij als kind het allerleukste? Dit is echt een hele leuke oefening. Welke verhalen bleven je het meeste bij en wil(de) je steeds opnieuw zien of lezen? Voor mij waren dit bijvoorbeeld De Zwarte Hengst en (meer klassiek😉) Peter Pan. Als je deze verhalen misschien wel kent, en er dieper in duikt, gaan deze verhalen heel erg over avonturen aangaan, uitdagingen overwinnen en connectie (De Zwarte Hengst), en over uitbundigheid, fun, lichtheid, en moed vasthouden in de serieuze ‘volwassen’ wereld, je eigen plek vinden en dicht bij jezelf blijven (Peter Pan). En ja, dat zegt inderdaad heel erg veel over mijzelf en het zijn zeker thema’s die heel erg spelen voor mij in mijn leven. De verhalen die je het meeste fascineren vertellen vaak een hoop over hoe jij zelf in elkaar zit, wat jouw motiveert en drijft. Je kan er als je wil dus een hoop inzicht uit halen over bijvoorbeeld de manier waarop je met uitdagingen omgaat en hoe je kan groeien.

 

Herschrijf je verhaal

Dan ten tweede. Er zijn vaak ook een hoop verhalen die wij onszelf vertellen in de omgang met onze paarden; “Ik kan niet in de binnenbak rijden want hij schrikt altijd in die ene hoek”, of nog erger: “M’n paard is een rotknol.” Dit soort verhalen beperken ons soms ongemerkt heel erg veel, omdat ze simpelweg niet altijd waar zijn. Om bij het voorbeeld te blijven: Ja, misschien is je paard een (behoorlijk) aantal keer geschrokken in een hoek van de binnenbak. Dit betekend niet dat je niet in de binnenbak kan rijden! Met grondwerk, stresshanterings- en andere oefeningen kun je bijvoorbeeld je paard (én jezelf!) helpen jullie comfortzone beetje bij beetje te vergroten. En het andere voorbeeld: Is het wel waar dat je paard een rotknol is? Of misten jullie op dat moment de kennis of communicatietools om elkaars signalen goed te lezen? Met kleine stapjes kan je dit soort beperkende overtuigingen gaan overwinnen en jouw verhaal gaan herschrijven. Wat een mooie parallel voor het hele leven!

 

Dus stap eens uit je comfortzone, en vraag jezelf eens eerlijk af; welke verhalen vertel jij jezelf? En welke baby steps zou je kunnen doen om hieruit te stappen?

 

Als je net als ik ook enthousiast bent over mentale zowel als fysieke training, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over de invloed van onze eigen mindset! Wil jij dit Inspiratieboek Het ABC van de Horseman's Mindset graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!!

And remember to enjoy the ride!

- Jeannette -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.