[MINDCHAT] Even iets heel anders...

De meesten van jullie kennen mij als paardentrainer (wat ik overigens echt meer zie als een levensweg dan een beroep). Diegenen die mij al langer volgen weten misschien ook dat ik mij de laatste tijd ook steeds meer ben gaan interesseren in mindset en de ‘menselijke’ component van de ‘horsemanship driehoek’ paard-ruiter/trainer- en omgevingsfactoren (zie ook mijn blog over de Horsemanship Driehoek). Als je een goede paardenvrouw wil zijn, ben je dus ook constant bezig jezelf te ontwikkelen.

Misschien hebben jullie ook al wel eens gezien dat ik ook graag sportieve uitdagingen aanga. Krav Maga, obstacle runs, grappling, boulderen, voltige en yoga. ‘Movement is life’ is zo’n beetje mijn motto. (Zelf)vertrouwen, weerbaarheid, focus… de parallel tussen het sporten en ‘het leven’ laat zich hier makkelijk maken.

Ik besef me steeds meer dan horsemanship veel meer een levenspad is dan een beroep, en alles wat ik geleerd heb (en nog steeds aan het leren ben! Want je bent écht nooit uitgeleerd) van mijn werk met de paarden, maar ook uit sport en life in general wil ik graag met jullie delen in dit specifiek MINDCHAT – ja je leest het goed; niet mindset maar MINDCHAT – blog op mijn website!

Niet specifiek gericht op paarden, dus op het eerste oog lijkt dit misschien iets heel anders… maar misschien toch ook weer niet!😉

 

Als je net als ik ook enthousiast bent over mentale zowel als fysieke training, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over de invloed van onze eigen mindset! Wil jij dit Inspiratieboek Het ABC van de Horseman's Mindset graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!!

Terwijl ik dit schrijf ben ik volop bezig met de voorbereidingen op een 24-uurs militaire-stijl bootcamp. Het is ondertussen mijn derde keer dat ik hieraan meedoe, maar iedere keer voel je toch onmiskenbaar de kriebels. Kan ik het wel? Vooral omdat ik deze keer ook nog te maken heb met een rechter hamstring die even niet zo wil meewerken. De eerste keer herinner ik me goed hoe mijn hart in mijn keel klopte toen we aankwamen op het terrein en ons aanmeldden bij de kampcommandant. Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Aan het einde ben je kapot, maar toch roep je meteen weer ‘wanneer is de volgende editie?’ Fysiek is het zeker zwaar, maar de uitdaging is vooral mentaal. De slogan van het event is ‘verwacht het onverwachte’. Durf je uit je comfortzone te stappen en kan je jezelf overwinnen, daar gaat het om. En daar heb ik zeker een hoop van geleerd (en leer ik nog iedere dag over, trouwens…) Comfortabel worden met oncomfortabel zijn, omgaan met angsten; het zijn allemaal dingen die we in het werk en dagelijks leven ook tegenkomen.

 

Zeker in het werk met paarden is mentaliteit en mindset ook iets heel belangrijks; als je een partnerschap wil vormen met een dier ben jij namelijk minstens 50% van dat team! Fysiek en mentaal gaan altijd hand in hand, je kan ze bijna niet los van elkaar zien. Voel jij angst of spanning, dan kan een paard dat feilloos aanvoelen en ze zullen dat altijd spiegelen. Wat probeert het paard aan jou te communiceren, en wat communiceer jij aan het paard? Als je een goede paardenvrouw wil zijn, ben je dus ook constant bezig jezelf te ontwikkelen. Ik ben over de jaren dus ook steeds meer en meer geïnteresseerd geraakt in mindset en mentaliteit. Misschien dat ik (sportieve) uitdagingen zoals deze 24h daarom ook wel zo leuk vindt! (Zelf)vertrouwen, weerbaarheid, focus… de parallel tussen het sporten en ‘het leven’ laat zich hier makkelijk maken, en het lijkt mij super gaaf jullie hier in deze MINDCHAT blogs ook iets over mee te mogen geven.

In het volgende MINDCHAT blog is de 24h afgelopen, en dan zal ik jullie meer vertellen over hoe die geweest was!

 

Als je dit blog leuk vond en je hier meer over wil weten of graag eens in contact zou willen komen, aarzel vooral niet om me een berichtje te sturen 😊

 

(Disclaimer: ik ben geen gecertificeerd coach of therapeut, en dit is dus ook niet bedoeld als mentaal gezondheidsadvies. Ik wil uitsluitend mijn ervaringen met jullie delen. Zoek altijd medisch advies bij een professional)

 

Als je net als ik ook enthousiast bent over mentale zowel als fysieke training, dan heb ik nu een hele leuke teaser voor je! Ik heb een inspiratieboek gemaakt over de invloed van onze eigen mindset! Wil jij dit Inspiratieboek Het ABC van de Horseman's Mindset graag ontvangen? Klik dan hieronder om hem via de mail op te vragen; dan komt hij binnen 3 dagen naar je toe! Laat me weten wat je van het inspiratieboek vindt!!

And remember to enjoy the ride!

- Jeannette -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.